Tänaseks õhtusöögiks sai: “Küülikuhautis vahemere ürtide ja juurviljadega”. Kuna pidin tunnistama, et jätkuvalt on vaja muretseda endale suurem ahjupott, sest kõik soovitud koostisosad ei tahtnud kuidagi ära mahtuda ning mõned plaanitud pidin roast välja jätma.
6-8 serveeringut
- Kahe küüliku seljatükid (tükeldatud steikideks) ca 10-12 tk
- 3 keskmist tomatit
- 1 keskmine naeris
- 3 suuremat porgandit
- 1 sl võid
- Oliivõli
- Soola
- Santa Marina vahemere ürdisegu
- Vett
Ruumi puudusel jäid roast välja
- 1/4 kapsast
- 300 g türgiube
Valmistamine
Kuumuta ahi 200 C kraadini. Tükelda küülikute seljad ca 3-4 cm paksusteks steikideks (keskmise kasvuga küülikult saad neid ca 5-6 tk). Kuumuta pannil või ning oliivõli (vältimaks või kõrbema minekut, on vaja lisada veidi õli). Pruunista pannil steigid mõlemalt poolt kuldseks. Määri kaanega ahjupott võiga ning aseta sinna pruunistatud steigid. Tükelda suuremateks kuubikuteks naeris ning lõika porganditest parajad jupid. Tükelda kapsas. Lisa steikidele naeritükid, porgandijupid, kapsas ning türgioad. Raputa köögiviljadele veidi soola ning lõika tomatid igaüks kuueks sektoriks ning aseta kõige peale. Raputa peale vahemere ürdisegu ja soovi korral veel veidi soola. Vala vormi pooles ulatuses vett ning aseta ca´60-75 minutiks ahju küpsema või kuni roog on pealt pruunikas ning porgandid ja naerid kergelt krõmpsuvad, aga valmis ja liha pehme on.
Serveeri koos seemnetega toorsalatiga
- 1/4 keskmist värsket kapsapead
- 3 keskmist tomatit
- 6 suuremat redist
- 1/4 pikka kurki või 2 väikest kurki
- 1 väike kollane paprika
- 1 sl seesamiseemneid
- 1 sl päevalilleseemneid
- 2 sl kõrvitsaseemneid
- oliivõli
- soola
- 3 kõvaks keedetud muna (soovi korral)
Valmistamine
Lõika kapsast ribad, ribasta paprika, redised ja kurgid. Lõpuks lõika igast tomatist ja kõvaks keedetud munast 6-8 sektorit. Lisa seemned ning veidi oliivõli ja soola. Sega läbi ja serveeri. Kuna ahjuvormist tuleb piisavalt kastet, siis ei ole roale juurde eraldi kastet.
Head isu!