Laupäeval oli pisipiiga neljas sünnipäev ja siis tuli teha midagi magusat. Aga nii, et ka ise sellest osa saaks. No tuli pea tööle panna, et kuidas teha torti ilma suhkru ja jahuta (meie mõistes jahuta – teraviljata). Alguses tundus see täiesti võimatuna, aga kui mõtlema hakata, siis ei olegi nii võimatu midagi.
Kuna ei leidnud ühtegi sellist retsepti, mida oleks saanud kasutada, siis tuli endal midagi välja mõelda ja katse-eksituse meetodil tort valmis teha.
Minu pisikene ca 3 kg tort sai siis selline:
- 2 tassi jahvatatud mandleid (nüüd paneks tassi)
- 2 tassi jahvatatud kookoshelbeid (nüüd paneks tassi)
- 6 muna vahustada
- ca 2 sl mett (nüüd paneks ca 200 g veega püreestatud datleid – saab magusama)
- 50 g sulatatud kookosrasva (mitte kuuma)
- 2 sl kakaod (nüüd paneks 1 sl – jääks mahedam või jätaks üldse välja, kui teha datliteta. Datlitega tehes jätaks koguse samaks)
- 2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad, lisa vahustatud munadele sulatatud (mitte kuum) kookosrasv. Sega omavahel mesi või datlid kuivainetega ning sega õrnalt sisse munavaht. Sega kergelt läbi, aseta lahtikäivasse tordivormi, küpseta 200 C juures ca 25-30 min.
Vahele
Püreeri ca 3 banaani, ca 250 g maasikaid, ca 100g mustikaid.
Kihid immuta koduse suhkruta õunamahla + 1 cl konjakiga (sega need omavahel kokku). Vahele aseta püreestatud marjad+banaanid.
Kate
- 800 g riccotat
- 400 ml 35% vahukoort
- ca 2 sl mett või naturaalset vahtrasiirupit või veidi steviat
- 1 sl konjakit
- ca 300 -400 g erinevaid marju (maasikad, mustikad, vaarikad)
- 20 g želatiini + veidi vett või mahla sulatamiseks
Vahusta riccota vahukoore ning mee (vahtrasiirupi või vähese steviaga). Lisa sulatatud želatiin ja sega kiirelt läbi. Lõpuks sega ettevaatlikult, aga kiirelt sisse marjad ja pane katet nii tordile vahele kui ka peale. Kaunista soovi korral riivitud tumeda vähemalt 70% šokolaadi ja marjade või pähklitega.