Lapsed nuiasid muudkui õunakooki, kuna mul hetkel ei olnud kodus kodukootud jogurtit, millega ma viimase koogi tegin, siis tuli mõelda, mida edasi ja kas üldse teha kooki või hoopis midagi muud. Õunu oli ka paras ports ja nii katsetamine saigi alatud.
Enamus minu retsepte on sündinud katse-eksitusmeetodil ja siiani on need 99,99% suurepäraselt toiminud ja menüüsse kestma jäänud. Ja tänaseks tulemuseks:
Õunapuding Hingele
- 1,6 kg puhastatud ja tükeldatud hapukaid õunu
- 1 tass (250 ml) mett
- 200 g kookosrasva või võid
- 2 sl kaneeli
- 300 g rosinaid
- 150 g india pähkleid
- 150 g kreeka pähkleid
- 150 ml linaseemne jahu
- 150 g kookosõie suhkrut * soovi korral, kui tahta magusamat lõpptulemust.
Esmalt eemaldada õuntelt seemned ning lõigata sektoriteks. Purustada pähklid kas köögikombainis või hakkida noaga väiksemaks.
Paksupõhjalises potis sulatada kookosrasv või või (kui tahta magusamat tulemust, siis siin lisada ka kookosõie suhkur), lisada õunad, kuumutada need omavahel läbi ca´ 5 minutit keskmisel kuumusel. Lisada purustatud pähklid, rosinad, kaneel ning kuumutada keskmisel kuumusel pidevalt segades edasi, kuni segu on paksenenud ning hakkab meenutama valmis leivasuppi ( ca´ 15 min). Lisada linaseemne jahu ja kuumutada veel ca´5 minutit. Valmis ta saigi. Nautida koos külma kookos-/mandli- või lihtsalt piimaga.
Mõnusat nautimist!