Nekroloog valgele surmale, ehk miks nutta valge suhkru pärast

2
12461

1Suhkur

Foto: What Can I Eat

Irooniliselt halenaljakas on eestlaste reaktsioon – “ärge võtke meilt ära meie moosikeetmise võimalust!” Tule taevas appi, võiks selle peale öelda – inimesed, võtke ometi aru pähe, ärge sööge mürki ja ärge kasutage seda oma toidu valmistamiseks! Marjade hoidmiseks on ka paremaid meetodeid kui moosi tegemine – võtke kasvõi sügavkülmutamine ja kuivatamine. Mõlemal juhul säilivad elulised vitamiinid ja mineraalained olulisel määral.

Ja veelgi iroonilisem on paljude eestlaste enesehävitamise instinkt: suurem osa siinsetest inimestest sööb valget suhkrut ja ei kasuta eriti pruuni suhkrut ega mett, parimat magusainet maailmas. Ja seda isegi siis kui nad teavad, et suhkur on “valge surm”. Äkki tekitab ka see pulber sõltuvust?

Tagasi
Eelmine artikkelKuidas hoida ämblikud kodust eemal
Järgmine artikkelKüüslauguga ajuvähi vastu?
Enn Kaljo
Innovaatiliste lahenduste uurija ja tervisekoolitaja

2 KOMMENTAARID

  1. Natukene kurb on seda nekroloogi lugeda, sest see on ka nekroloog teadmistele, asendades need uskumusega ja tervele mõistusele, asendades selle sõnadega.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia