Kui näpud on põhjas, aga süüa tahaks ikka…

0
864
Foto: Hoboken Personaltrainer

Saiasupp juustuga

100g riivsaia ja 1spl jahu pruunistatakse võiga ühtlaselt, valatakse peale 2l kuuma vett, lisatakse 1 sibul ja lastakse supil 15 minutit tasasel tulel keeda.

Seejärel klopitakse muna piimas, võetakse sibul supist, soolatakse supp vastavalt maitsele ja valatakse kloppides muna, millele on riputatud 2 spl juustu.

Kartulikotletid

1 supitaldriku täis kooritud ja tükeldatud kartuleid keedetakse kergelt soolases vees pehmeks, kurnatakse, tambitakse pudruks ja segatakse nii kuumalt kui võimalik dessertlusikatäie või, muna ja soolaga, segatakse taignaks, mil lastakse jahtuda. Jahtunud taignast voolitakse meelepärase suuruse ja kujuga kotletid, mis paneeritakse muna ja riivsaia sees ning praetakse võiga.

Maksavormikesed

150g maksa aetakse läbi hakklihamasina. 20g võid hõõrutakse 2 munakollasega vahule, segatakse 2 spl hapukoort, 10g riivjuustu ja lõpuks 2 vahulelöödud munavalget ning maks hulka. Väikesed vormid määritakse võiga, täidetakse seguga, määritakse hapukoorega ja küpsetatakse kuumas ahjus umbes 5 minutit.

Maksa-munapannkoogid

100g maksa lastakse läbi lihamasina, lisatakse juurde viil leotatud ja väljapigistatud saia, napilt teelusikatäis jahu, 2 muna, riivitud sibulat ja veidi peenekshakitud tüümiani. Kõik segatakse läbi. Küpsetatakse väikesed pannkoogid, rullitakse kohe kokku ja antakse lauale.

Rheini sibulasupp

5-6 suurt sibulat pruunistatakse rasvas helekollaseks, lisatakse 2-3 spl jahu, pruunistades samuti helekollaseks. Siis valada juurde veidi vett ja piima, veidi juurikaid, tomatipasta, sool, jahvatatud pipar ja ingver ning tükike leiba. Lõpuks segatakse veidi hapukoort ühe munaga ja valatakse maitseks supi sisse koos vähese lihaleemega. Keetmise aeg 2-2,5 tundi. Jagub neljale.

Eelmine artikkelSõnumid jürikuu 15.-21. kuupäevaks
Järgmine artikkelInglisõnumid naljakuu viimaseks täisnädalaks
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia