Tagasi
Järgmine

Oh kooliaeg, oh kooliaeg!

Foto: Amanda Randolph

Suvi saab läbi ja paljudel algab taas kool. Nii nagu alati, on neid, kes ei taha sinna minna, kui ka neid, kes lähevad sinna rõõmuga. Kes läheb saama alg-, põhi-, kesk-, kutse – ja kes kõrgharidust… Kui esimesed kaks on meie riigis kohustuslikud, siis ülejäänud enam mitte. Sellest hoolimata on neidki, kel on põhihariduski jäänud saamata, kool on jäänud pooleli mis iganes elu keerdkäigulistel põhjustel. Kui vaadata kutsekoolide õppevõimalusi, on võimalik õppima minna neilgi ja saada kätte kutseoskused päris mitmel erialal. Nii et kes tahab, selle jaoks on võimalused olemas. Kel aga keskharidus olemas ja tahavad sealt edasi õppima minna, neil on keerulisem – kooli saamiseks on konkurss ja teatud erialadel on see kestvalt tugev, nii et võibki aasta aastalt kandideerida ja ikka mitte sisse saada. Keerulisem on neilgi, kel kooli lõpust möödas hulk aega ja koolis õpitust palju ununenud, lisaks paljudes ainetes on õpetatav materjal aastatega oluliselt muutunud. Veelgi enam peavad eeltööd tegema need, kes tahavad õppima asuda sinna, kus on nõutud riigieksamite tulemused – aga inimene on lõpetanud kooli ajal, mil olid lõpueksamid, mitte riigieksamid – ja ta peab vajalikus aines kaasaegse materjaliga end kurssi viima, et teha ära riigieksam ja siis alles saada võimalus konkursil osaleda.

On neid, kes asuvad omandama juba mitmendat kõrgharidust või on end ühel erialal harimisega aina kõrgematele astmetele astumas. Tublid on nad kõik.

Kooliharidusest olulisemgi on aga see, et me elukoolis korralikult õpime ja edeneme, sest siin on “istumajäämine” ehk juba läbitud materjali uuesti läbi võtmine keerulisemal kujul, kui see algselt oli ja siin ei kehti arstitõendid, et mul on see või teine häda, ma ei saa seda tööd kaasa teha. Elukool ei küsi. Elukoolis ei saa looderdada ega spikerdada. Elukoolis peab õppima ja tähelepanelik olema, või siis on tagajärjed valusad. Diplomeid siin ei jagata, küll aga paljut muud, mida ei saa käega katsuda, silmaga vaadata ega teistele näidata, aga mis on väärt enam kui kõik maailma rikkused kokku. Edukat õppimist meile kõigile, kus iganes me ka ei õpiks!

Aga nüüd siis selle nädala inglisõnumite juurde. Vaatame koos, millised sõnumid tõid inglid endaga kaasa sellesse nädalasse. Seekordsed sõnumid jaotuvad juba tavapäraselt sünnikuupäevade järgi:

• 1-5 kuupäev
• 6-10 kuupäev
• 11-15 kuupäev
• 16-20 kuupäev
• 21-25 kuupäev
• 26-31 kuupäev

Kindlasti ära unusta lugeda ka lõpusõnumit, sest ka seal on sulle väikene lisasõnum.
Postituse edasi lugemiseks vali rippmenüüst endale sobiv sünnikuupäeva vahemik, või kliki nupukesele: “Loe seda edasi” ja vaata, millised sõnumid inglid sulle seekord endaga kaasa tõid.

Tagasi
Järgmine
Eelmine artikkelSõnumid viljakuu viimaseks nädalaks 2020
Järgmine artikkelPehme ja kõva kuuseis septembris 2020
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

3 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia