Tagasi
Järgmine

Pinnapealsus, meie aja häda

Foto: Willgard Krause

Eelkõige sotsiaalmeedias jääb silma inimeste pinnapealsus ja ka sihilik inimestele valeinfo jagamine (klikimagnet). On inimesi, väljaandeid ja firmasid, kellele ei maksa nende maine raasugi, peamine, et tõmmata tähelepanu (ja saada klikke).

On üks väga vana ütlus: “Odav kuulsus võib väga kalliks maksma minna” – ja nii see ka on.

Internet on täis postitusi ja artikleid, mille pealkiri või sissejuhatus räägib ühest asjast, millest sisus enam üldse juttu ei tule või see pole see, mida pealkiri lubab. Teisisõnu on tegemist inimeste petmisega. Kui seda aga sel moel käitujale öelda, siis saadakse vihaseks, solvutakse, hakatakse poriga loopima või naerdakse välja ja takkakiitjaid jagub hämmastavalt palju. Et petmist, valetamist ja õhu müümist peetakse heaks, õigeks või normaalseks käitumiseks, on kurb. Kusjuures, veel kurvem on see, et petetakse ka omaenda ajajoonel, ilma iseendale sellest aru andmatagi.

Hiljuti sattusin ühele lihtsale postitusele, mis algas sõnadega, et kui sul on magusa ja küpsetise isu, jätkus küpsetise koostisosade loeteluga ja lõppes lausega: ilma magusaineta!

Magusaisu rahuldamiseks toode, mis ei sisalda magusainet ega midagi, mis taina magusaks teeks. Halloo?

Magusaine vaba maiustus on nagu lihavaba vorst – inimeste narrimiseks sobilik. See on maiasmoka petmine. Vähemalt ootuste ja lootuste petmine. Kõigepealt köetakse kirg üles, lubades magusat ja siis saab maiasmokk haledalt mööda näppe, kui loeb koostisained kokku ja jõuab arusaamiseni, et magusaineid ehk midagi magusat polegi. See ei ole midagi, mis rahuldaks magusaisu. Maiasmokk juba sõi mõttes küpsetist, mis pidi magusaisu rahuldama – ja siis – böö. Pole just meeldiv avastus. Kui inimene peab tühiasjaks sellise “pisiasjaga” valetamist, siis võib tema jaoks olla probleemivaba müüa õhku palju olulisemates küsimustes. Selline käitumine muudab alati nende inimeste suhtes väga valvsaks ja kui nende käitumises ilmneb veelgi selliseid õhu müümisi, tühje lubadusi, lootuste petmisi, kaotab see isik või asutus usalduse.

Kui ei osata selle peale tulla ega nii näha, on põhjuseks pinnapealsus. Ei süveneta, ei mõelda läbi, ei vaadata asju teise mätta otsast. Sellega kaevatakse iseendale auk, rikutakse suhted, tekitatakse omale probleemid, mida saaks kergelt ära hoida. Kui kirjutad midagi avalikuks lugemiseks, ole mõttega asja juures. Loe see uuesti läbi. Veel parem, kui sul on keegi teine inimene, kes selle teksti saaks läbi lugeda – kui tema saab asjast aru nii nagu mõtlesid ja vigu ka ei leia, on lootus olemas, et kõik sai nii kuis vaja, mitte nii nagu juhtus. Suhtu oma lugejasse/kuulajasse lugupidamisega nagu tahad, et sinusse suhtutaks. Kõik tuleb ju ringiga tagasi – mida külvad, seda lõikad.

Aga nüüd siis selle nädala inglisõnumite juurde. Vaatame koos, millised sõnumid tõid inglid endaga kaasa sellesse nädalasse. Seekordsed sõnumid jaotuvad juba tavapäraselt sünnikuupäevade järgi:

• 1-5 kuupäev
• 6-10 kuupäev
• 11-15 kuupäev
• 16-20 kuupäev
• 21-25 kuupäev
• 26-31 kuupäev
Kindlasti ära unusta lugeda ka lõpusõnumit, sest ka seal on sulle väikene lisasõnum.
Postituse edasi lugemiseks vali rippmenüüst endale sobiv sünnikuupäeva vahemik, või kliki nupukesele: “Loe seda edasi” ja vaata, millised sõnumid inglid sulle seekord endaga kaasa tõid.

Tagasi
Järgmine

Energiavahetus

Foto: S. Keller

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis KAKS KORDA AASTAS: 30. juuni ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

Eelmine artikkelMõtteid raamatukogude aastaks
Järgmine artikkelTiiger saabus Rotermanni
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia