5Mahe vs tavapärane põllumajandus

Tavapärased kaubanduslike tootmisviiside läbi väheneb toitainete sisaldus, kuna puu – ja köögiviljad ammutavad oma toitaineid maapinnast, milles nad kasvavad. Tavapärasel viljade kasvatamisel kasutatakse sünteetilisi väetisi, taimemürke ja neid kasvatatakse samadel põldudel ikka ja jälle, põhjustades maapinna toitainete vaesuse. Puu – ja köögiviljad koristatakse enne valmimist, et nad elaks üle transpordi. Seetõttu ei jõua nad ammutada küllaldaselt toitaineid niigi juba kurnatud maast. Seevastu orgaanilised tootjad kasutavad külvikordi, väetavad oma põlde naturaalväetistega nagu kompost ja sõnnik ja nad toetuvad looduslikele pestitsiididele nagu näiteks toetavad kahjuritest toituvate putukate nende farmi elama asumist. Samuti koristavad nad oma saagi alles küpsena ja nendes viljades on palju rohkem toitaineid. Ühe uuringu järgi oli orgaanilises põllumajanduses toodetud köögiviljades peaaegu 90% rohkem toitaineid kui kommertstööstuse toodetud viljades.
Toidutöötlemise viis viib samuti paljud toitained välja. Näiteks nisu. Nisutera sisaldab palju tärklist, toitaineid, kuid töötlemise käigus nisuterad puhastatakse, nii et järgi jääb vaid tärklis, nn „jahu“. See jahu pleegitatakse, et ta näeks välja esteetilisem. Lisatakse paar sünteetilist B-rühma vitamiini, raud, foolhape. Töödeldud nisu jahu võib leida saias, leivas, vahvlites, pastas, küpsetistes – mis on paraku toitainetest tühjad. Iga kord, kui inimene sööb neid tooteid, põhjustavad nad oma organismile toitainete kaotust, mitte omastamist! Vähe sellest, nisujahu sisaldab gluteeni, mis on paljudele mürgine ja põhjustab palju autoimmuunseid haiguseid, eriti hashimoto türeoidiiti. Sellele lisaks mõjutavad süsivesikurikkad dieedid, rasestumisvastased tabletid, antibiootikumid, maohappealandajad soolebakterite tüüpi, mis meie sooltes elavad. need bakterid on vastutavad sissesöödavast toidust vitamiinide lõhustamise ja hea sooletöö eest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
[/vc_message]