5Kasepungatee valmistamine

Foto: Best Herbal Health
- 1 tl kuivatatud kasepungi
- 250 ml vett
Asetada kasepungad vette ning keeta 5 minutit. Lase teel veidi tõmmata, jahtuda ning kurna. Raviks kasutada päevas 2-3 klaasitäit teed, teed juua alati enne sööki. Samas peab jälgima, et neerusid üle ei kurna, ei tekiks ärritust, mida võib põhjustada pungades leiduv vaik.
- Teine variant tee valmistamiseks on valada 1 sl kuivatatud pungadele 250 ml keeva vett, soojendada vett madalal kuumusel või vesivannil 15 minutit, teed pidevalt segades, kurnata. Kui vedelik aurab kuumutamise käigus ära, siis lisada lisada keevat vett juurde, aga mitte rohkem kui 200 ml kogumahtu. Täiskasvanutel võtta tõmmist sisse 3x päevas 1-2 sl korraga ja 30 minutit enne sööki.
- Kolmas variant tee valmistamiseks on kõige lihtsam. Valada 1 sl kuivatatud pungadele 250 ml keevat vett ning lasta sellel 15 minutit tõmmata.
Kasepungateed võib valmistada nii kuivatatud kui ka värsketest pungadest. Kui kasutad tee valmistamisel värskeid pungi, siis kasuta vähemalt kahekordne kogus pungi. Lisaks on kasepungateel rögalahtistav toime!
Nahka pinguldav ja kergelt kooriv mask kasepungadest
- 3 sl kasepungi
- 1tl hapukoort
Peenesta pungad kas uhmris või kohviveskis, lisa neile hapukoor, sega läbi ja lase veidi seista, kanna näole ja kaelale, hoia peal 15 minutit ning pese maha sooja veega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |