Tegin eile täiesti teistmoodi kotlette. Tavaliselt läheb kotlettide sisse mul ka riivsai, hoiab taigna paremini koos. Seekord tuli aga riivsai välja jätta. Kotlette sai mõnus kausitäis, aga mida ei saanud on foto… Lihtsalt nii kiiresti nad sealt kausist ka ära kadusid. Mõtlesin, et aega on selle pildistamisega. Arva uuesti. Seega, enne kui midagi plaanid sööma hakata ja esmakordselt teed, siis tuleb see kiirelt ka ülesse pildistada, sest kui sa lõpuks fotokani jõuad, on kõik hea ja parem otsas…
Hakkasin siis katse-eksitus meetodil taaskord midagi õhtuks kokku keerama.
Ürgsed kiiksuga kotletid
- ca´ 600-700g hakkliha (milline hakkliha parasjagu käepärast juhtub olema)
- ca´0,5 tassi jahvatatud mandleid
- 1 avokaado
- soola
- pipart
- sinepit
- 2 muna
- võid praadimiseks
Aseta hakkliha kaussi, kaabi avokaadost sisu välja ning lisa hakklihale. Lisa munad, sool, pipar. Võta saumikser ning töötle saadud massi seni kuni avokaado on lihaga segunenud. Lõpuks lisa sinep ning jahvatatud mandlid, sega korralikult läbi ja vormi lusikaga pisikesed kotletid ning küpseta kuumal pannil oliivõlis või võis.
Küpsetamise juures võid tunda lõhna, millega reeglina harjunud ei ole. Aga lõpptulemus on lihtsalt fantastiline. Kotletid on mahlased ja taevaliku maitsega. Järgmine kord katsun foto ka enne teha, kui kõik pintslisse pistetakse…
Mina olen lisanud kotletitaigna sisse riivitud kaalikat ja porgandit ja kotletid saavad väga maitsvad ja mahlased!Tehke proovi!Just kaalikas annab erilise pehme maitse.
kukeseened ka…..igal juhul on eestis küll ja veel kotletitainasse oistmiseks…
porgand on parim, annab ilusa värvi! Aga seened ka, soolaseened hakitult mõmmõmm
mina olen pannud sellerit või porgandit,riivituna köögikombainiga,sibulaid.mandlid ´ja avokaadood on küll ehk head,aga välismaised ja kallid ka!