Kuna mees ükspäev tahtis saada saia, siis leidsin eile ka ühe huvitava saia retsepti, mida võiks proovida. Seda saab süüa niisama singi, juustu, fruktoosiga moosiga, kodukootud pähklivõiga vms.

Linaseemne-kookossai

  • 1 tass linaseemnejahu (seemned jahvatatud ja sõelutud)
  • 1 tass kookosjahu (kookoshelbed jahvatatud ja sõelutud)
  • 1 tl soola (paneksin oluliselt vähem, sest minu meelest sai sai sellest kogusest kole soolane)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 10 muna (:D)
  • 1/2 tassi sulatatud kookosrasva
  • 1/3 tassi  rasvast maitsestamata jogurtit (kasutasin türgi jogurtit)
  • 1 sl õunasiidri äädikat (kasutasin 1/2 sl punast veiniäädikat ja 1/2 sl õunamahla)

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 C -le. Eraldi kausis sega kokku omavahel jahud, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis vahusta omavahel munad, kookosrasv, jogurt ja äädikas. Kuivained sega munavahule ca ´3-4 korda neid lisades ja ettevaatlikult segades. Vala valmis segu (tuleb üsna vedel) võiga määritud leivavormi (soovitan vormi eelnevalt veel kas kookoshelveste või linaseemnetega üle valada, sest muidu ei taha sai hästi vormist välja tulla). Küpseta 50-70 minutit, olenevalt sellest, kui suus ja sügav on sinu leivavorm. Kui on pikem, siis saad 50-60 minutiga hakkama, kui on lühem, siis läheb oma 60-70 minutit ära küll. Katsu valmimist puust toidutikuga, kui saia lükatud tikk jääb puhtaks, on sai valmis. Loomulikult peab sai olema pealt ka ilus kuldne pruun. Tõsta ahjust välja ja lase vormis ca 10-15 min jahtuda, enne kui saia vormist välja kallutad. Lase enne lahtilõikamist täielikult jahtuda.

Soovi korral saad saia ka röstida  nagu tegin seda ise täna hommikul.

 

Eelmine artikkelAhjutšilli
Järgmine artikkelNäidismenüü
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia