Veidi “toiduporri” pilte vaatamiseks. Kuna suuremal tirtsul oli sünnipäevaks vaja torti, siis seekord oli soov teha seda ka nii, et tort magus oleks, mitte magedamapoolne. Pean mainima, et sain endalegi üllatuseks sellega suurepäraselt hakkama (pean silmas magusust). Sai teine vaata, et liigagi magus. Põhjaks sai paleo šokolaadikook, mis on oi kui maitsev ja soovitan seda kasvõi niisama hommikukohvi kõrvale teha, pole mingit glasuuri vajagi. Tõeliselt taevalik.

Paleo šokolaadikook

  • 200 g vähemalt 70% šokolaadi (kasutasin Odense Mørk, tumedat 70% šokolaadi)
  • 1 tass (236 ml) kookosrasva
  • 12 muna
  • 1 tass mett või vahtrasiirupit
  • 4 tl vaniljeekstrakti
  • 1/2 tassi kookospiima
  • 1 tass kookoshelbeid
  • 1/2 tassi kakaopulbrit (kasutasin Meie Mark)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C peale. Sulata vesivannis kookosrasv ja šokolaad, seda aegajalt segades. Lase šokolaadisegul jahtuda toatemperatuurini. Suures kausis klopi omavahel munad, mesi või vahtrasiirup ja kookospiim. Lisa viimaks toatemperatuurini jahtunud šokolaad.

Eraldi kausis sega omavahel kookosjahu, küpsetuspulber, kakao ja sool. Lisa kuivainete segu munasegule. Klopi seni kuni kõik on omavahel kenasti segunenud ning taignas ei ole tükke. Valmis taigen on väga vedel. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ning küpseta ca 30-45 min, kuni kooki torgatud puutikk jääb puhtaks ning kook on peale võtnud kuldse läike.

Lase koogil jahtuda ning soovi korral vala peale sulatatud šokolaad või jäta niisama nautimiseks. Ise tegin tordile esmakordselt ganace kreemi.

Ganache kreem

  • 400 ml vahukoort
  • 200 g tumedat vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
  • 25 g võid

Valmistamine

Haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni. Kui koor on keema läinud lisa koore sisse šokolaad või vala koor  šokolaadile (kuidas soovid). Sega seni kuni šokolaad on sulanud ja lisa või, sega seni kuni või ka sulanud. Aseta jahtuma. Kui segu on peaaegu jahtunud, vahusta seni kuni saavutad soovitud konsistentsi ning pritsi segu koogile. Kui ei soovi segu vahustada, siis vala valminud segu kohe koogile ja aseta külma. Sellisel juhul soovitan teha poole kogusega, sest seda on antud koogile muidu liiga palju.

Meie tordil on vahele pandud banaanid ning vahukoor, mis on veidikene magustatud fruktoosiga. Kihtide vahe on immutatud koduse suhkruta õuna-pirnimahlaga, millele olen lisanud veidi Cointreau likööri. Peale puistasin šokolaadi.

Tegin täna taas šnitslit, seekord teisiti kui tavaliselt. Kui traditsiooniliselt paneeritakse liha kas riivsaias, mina tegin seda juba enne teisiti, nimelt meeldis mul seda paneerida hoopis jahvatatud kaerahelvestes. Siis nüüd, kui igasugune teravili on menüüst väljas paneerisin liha hoopis jahvatatud mandlites, mille segasin soola ja pipraga. Küll sai maitsev ja toitev. Ning loomulikult praadisin kogu selle krempli võis. Kõrvale on keedetud erinevad juurviljad, seekord lisasin kaalikale ja porgandile ka kartulid. Vahest harva võib ka kartulit. Lisaks toorsalat paprikast, tomatist, kurgist ja kapsast lisaks seesami-, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetega. Törtsuke oliivõli ja veidi soola maitseks. Kastme tegin vahukoorest, paprikast ja mandlijahust.

 

 

Eelmine artikkelJätkuvalt kukkuvas tempos
Järgmine artikkelTee ise külmarohi “citrosept”
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

4 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia