Kuna suvi on meid kindlalt vallutanud, siis nüüd on ka jäätisemüüjatel hetkel pidu. Samas ssaab ka ise kodus teha maitsvaid jäätiseid ja mis veel parem, selleks ei pea jäätisemasinaga mässama ega midagi kuumutama ja jahutama. Aga eks igal heal asjal ole ka negatiivne külg, sest sellisel viisil jäätiseid tehes, saad nad kätte alles 6+ tunni pärast, seega oleks targem need eelmisel õhtul valmis teha, et kui kuum päev piinab, oleks jahutus koheselt võtta. Postitusest leiad 10 erineva jäätise retseptid. Mõnusat katsetamist! Postituse edasi lugemiseks kliki lihtsalt nupukesele “järgmine”.
2Virsiku-lavendlinauding
- 10 virsikut
- 2 sl mett (vajadusel ka rohkem, kui virsikud ei ole väga magusad)
- 4 värsket lavendlioksa
Juhend
Pese ning eemaldada virsikutest kivid, aseta virsikupoolikud koos meega blenderisse või köögikombaini ja purusta virsikud mõnusaks ühtlaseks mehuks.
Lisa virsiku-mee segule värsketelt lavendlivartelt ainult lehed, sega segu lusikaga korralikult läbi. Lavendlilehed annavad jäätisele mõnusa “lillelise” maitsenüansi.
Vala saadud mass jäätisevormidesse või jogurtitopsidesse ja aseta 6 + tunniks külma.
Å
Teeme proovi!!!