Kuna suvi on meid kindlalt vallutanud, siis nüüd on ka jäätisemüüjatel hetkel pidu. Samas ssaab ka ise kodus teha maitsvaid jäätiseid ja mis veel parem, selleks ei pea jäätisemasinaga mässama ega midagi kuumutama ja jahutama. Aga eks igal heal asjal ole ka negatiivne külg, sest sellisel viisil jäätiseid tehes, saad nad kätte alles 6+ tunni pärast, seega oleks targem need eelmisel õhtul valmis teha, et kui kuum päev piinab, oleks jahutus koheselt võtta. Postitusest leiad 10 erineva jäätise retseptid. Mõnusat katsetamist! Postituse edasi lugemiseks kliki lihtsalt nupukesele “järgmine”.
5Kummastav kurgi-mündi jahutus
Tegemist on omamoodi maitseelamusega, mis ei pruugi kõigile mitte sobida. Küll on tegemist sellise hea suvise jahutava mahlapulgaga, mida janukustutamiseks mõnus limpsida.
- 4 kurki
- 1-2 vart värsket piparmünti
- 1 korralik pigistust värsket laimimahla
- 3 sl mett
Juhend
Aseta kurgijupid blenderisse või köögikombaini ning püreeri need ühtlaseks seguks. Kui blenderit ei ole, siis kasuta kombaini ning hiljem saumikserit, saad sama tulemuse, mis blenderit kasutades. Kurna saadud segu läbi sõela. Haki 6-8 mündilehte ja blenderda veelkord läbi, et lehed saaksid korralikult purustatud ning seguneksid paremini jäätisega ning annaksid paremini oma maitse välja.
Pigista üks korralik ports laimimahla ja lisa mesi. Blenderda veelkord korralikult kogu mass läbi, et mesi seguneks. Aseta igasse jäätisevormi soovi korral üks terve mündileht ningvala saadud segu vormidesse.
Külmutada 6+ tundi.
Å
Teeme proovi!!!