Kuna suvi on meid kindlalt vallutanud, siis nüüd on ka jäätisemüüjatel hetkel pidu. Samas ssaab ka ise kodus teha maitsvaid jäätiseid ja mis veel parem, selleks ei pea jäätisemasinaga mässama ega midagi kuumutama ja jahutama. Aga eks igal heal asjal ole ka negatiivne külg, sest sellisel viisil jäätiseid tehes, saad nad kätte alles 6+ tunni pärast, seega oleks targem need eelmisel õhtul valmis teha, et kui kuum päev piinab, oleks jahutus koheselt võtta. Postitusest leiad 10 erineva jäätise retseptid. Mõnusat katsetamist! Postituse edasi lugemiseks kliki lihtsalt nupukesele “järgmine”.
6Sidrunibesee
Selle jäätise valmistamine nõuab natukene rohkem aega ning tahtmist, siin on vaja segu veidi kuumutada ning jahutada, aga lõpptulemus on seda kõike väärt.
- 6 muna (värsked kodumunad on kõige paremad)
- 250 ml kookosõie suhkrut
- 175 ml mahetoodangu värsket sidrunimahla
- 1 sl mahetoodangu sidruni riivitud koort
- 8 sl võid (mahe)
- 125 ml vahukoort (mahe)
- 62,5 ml kookosõie suhkrut
Juhend
Klaaskausis ning vesivannil vahusta munad koos 250 ml kookossuhkur ja sidrunimahlaga. Sega saadud segu pidevalt kuni temperatuur tõuseb 71 C-ni. Nüüdseks peaks saadud segu olema parajalt paks. Eemaldada pliidilt ja segada sisse sidrunikoor ning või. Jahuta segu toatemperatuurile.
Vahustada eraldi koor koos suhkruga kuni saad mõnusa vahustatud kooremassi. Nüüd aseta jäätisevormidesse kihiti vahukoor ja sidruni-munamass ning asetada jäätised 6+ tunniks sügavkülma.
Å
Teeme proovi!!!