2Marmoriseeritud munad

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök
  • 6 vabapidamise muna
  • 125 ml sojakastet või kookose aminohapet (kuna minul puudusid mõlemad, siis asendasin need koguselt pooleks Worchesteri kastme ja kontsentreeritud tamarindiga)
  • 2 sl mahetoodangu musta tee lehti (millist musta teed kasutad, oleneb sinust ja sinu maitse-eelistusest, igasugune must tee sobib)
  • 1 tl musta terapipart
  • 1 terve mahetoodangu kaneelikoor
  • 2 mahetoodangu tähtaniisi tähekest
  • 1 sl Ashwagandha juurt või harilikku eleuterokokki (Eleutherococcus senticosus)
  • 1 tl mahetoodangu lagritsajuurt

Valmistamiseks

Pane munad külma veega keema, aga oluline on see, et munad oleksid täielikult vee sees, veel parem, kui vesi ulatub üle munade. Kui vesi keema läheb, keera kuumust vähemaks ning lase neil podiseda 3 minutit. Nagu näed, siis minu munad on pärit hea tuttava mahe- ja vabapidamise rõõmsatelt kanadelt. Võta munad tulelt ning jahuta külma veega maha.

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök

Kui munad kannatavad juba töötlemist, siis koputa ettevaatlikult lusika seljaga munadesse mõrad. Katsu kõik munad nii mõraliseks, kui vähegi võimalik saada, aga samas ole ettevaatlik, et koor küljest ära ei tuleks. Kui peaks mõni pisem kooretükike ära tulema, pole hullu. Oluline on see, et munad jääksid võimalikult mõralised, mida mõralisemad, seda ägedam lõpptulemus. Nüüd pane munad uuesti külma vette ja kata nad täielikult veega, veel parem kui vesi ulatub üle munade, et munad hulpima ei jääks.

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök

Lisa munadele ülejäänud koostisosad ja vürtsid ning lase segul keema tõusta. Keera tuli vaiksemaks ning keeda tasasel tulel tund aega. Lase munadel potis kaane all maha jahtuda ning tõsta need siis külmikusse vähemalt 12 h marineerima, veel parem kui munad saavad marineerida 24 h või kauem. Eemalda ettevaatlikult munadelt koor, et paljastada nende unikaalne muster. Säilivad külmikus mõne päeva. Mõnusat katsetamist ja vahvaid pühi!

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök

Mida kauem munad pärast keemist marinaadis on, seda tugevamaks läheb munade peal muster ja seda intensiivsemaks nende  maitse. Need munad olid marinaadis pärast keemist veel kaks tundi ja seetõttu pole ka munal veel nii intensiivset tooni ega ka maitset. Nagu näha, on paaril munal koor täiesti katki läinud ning sellest kohast on muna ka ühtlaselt pruun, mitte mõnusalt marmorjas.

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök

Soovin sulle mõnusat katsetamist ja anna teada, kuidas sinu munad välja tulid. Milliseid vürtse kasutasid. Kindlasti võib neid mune värvida ka näiteks vürtsitatud punapeedi vees või siis lilla kapsaga, kurkumiga. Valikuid on nii palju, lase ainult oma fantaasia välja nii värvide kui vürtside osas. Mõnusaid lihavõtteid ning sinist täiskuud!

Järgmine

Energiavahetus 2018

Foto: Bloom For Life

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

Eelmine artikkelTäiskuu soovikivid
Järgmine artikkelMaailmarändurist Rännaku praktikuks
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia