Pärast postitust – Mango kasulikkus, tekkis nii mõnelgi küsimus, kuidas valida endale see kõige õigem mango.
Et saada mangost kätte maksimum, siis huvitab teid kindlasti see, kuidas valida, säilitada või lasta mangodel järelvalmida kodustes tingimustes. Esimeseks sammuks on valida suurepärane mango. Mango valik oleneb sellest, mida sellest teha soovitakse ning millal plaanitakse seda süüa.
Mango valik
- Ärge keskenduge mango värvusele, see ei ole mango valmiduse parim näitaja
- Pigistage kergelt mangot, valmis mango vetrub kergele survele
- Nüüd kasutage oma kogemusi virsikute ja avokaadode valimisel, need on samuti pehmemad, kui on valminud
- Mõnikord on küpsel mangol tunda varre juures sellist mõnusat ja meeldivat puuviljalõhna
- Mango punane värvus esineb ainult mõnedel sortidel, seega värvi järgi ärge mangot hinnake, alati katsuge!
Mangode järelvalmimine ja hoidmine
- Kui te ei leia kuskilt valmis mangosid, siis valige toored
- Tooreid hoidke ALATI toatemperatuuril. Mangosid ei tohi enne külmikusse panna, kui nad ei ole valminud
- Toatemperatuuril jätkavad mangod valmimist, mitme päeva jooksul muutuvad nad magusamaks ja pehmemaks
- Et mango valmimist kiirendada, asetage see toatemperatuuril paberkotti
- Kui mangod on valminud, siis asetada nad külmikusse. Külmkapp aeglustab valmimise protsessi. Valminud mangosid tohib hoida külmikus KUNI viis päeva
- Mangod võib koorida ning lõigata kuubikuteks, sulgeda õhukindlatesse anumatesse ja hoida külmikus mitu päeva või asetada sügavkülma tervelt pooleks aastaks
Mangode käsitsemine ning lõikamine
- Mango lõikamiseks kasutada alati puhast teravat nuga ning lõikelauda
- Kui olete eelnevalt lõikelaual või noaga lõiganud liha või kala, siis ALATI enne puu- ja köögiviljade lõikamist tulevad mõlemad korralikult puhastada
- Enne mangode lõikamist, tuleb nad hoolikalt pesta
- Vaata videot mango lõikamisest
http://youtu.be/lvLdPjpELyU