Tagasi
Järgmine

Kodune mandlipiim

Foto: Aum joga
Foto: Aum joga
  • 1 tass  mandleid
  • 2+3 tassi vett

Vala mandlid kaussi, neile vala 2 tassitäit toasooja vett ja lase  mandlitel liguneda vähemalt 8 h, parem kui ligunevad 12 h. Peale selle, et leotamine muudab mandlid pehmeks, on leotatud mandlites sisalduvad kasulikud ained ka paremini kättesaadavad. Leotamine vabastab mitmeid toitaineid ja muudab need organismile paremini omastatavaks. Peale ligunemist, loputa mandlid veelkord üle, ja koori. Koorimiseks kalla mandlitele peale peaaegu keev vesi ja lase neil seista selles vees ca 2-3 minutit. Nüüd vala kuum vesi mandlitelt ning koori  kas käsitsi ükshaaval mandlitelt koor või vala mandlid rätikule ja hõõru neid tugevasti rätikuga. Selle tulemusena peaksid mandlitelt koor eemalduma. Korda protsessi seni kuni kõik mandlid on kooritud, nii saad kõige valgema piima. Kui sind ei morjenda koorimata mandlitestt tulev tume piim, siis võib mandlid ka koorimata jätta. Kooritud mandlitest tehtud piim on magusam ja mahedama maitsega.

Nüüd aseta kooritud mandlid blenderisse ja vala mandlitele 3 tassi allikavett (filtreeritud või keedetud ja jahutatud vesi sobib ka). Purusta mandleid blenderis koos veega seni, kuni saavutad ühtlase vedela ning piimja massi. Viimaks vajab mandlipiim kurnamist, selleks sobib hea kurnalapp või mitmekordne marli. Valmis ta ongi.  Kurnatud mandlimassi võid uuesti kuivatada ja kasutada küpsetistes, müslides, putrudes või ka eelpoolmainitud chiapudingis või lihtsalt kanadele anda, sest ega erilisi toitained neisse enam järgi ei jää. Kõik hea ja kasulik on piimas, samas midagi veel ikka jäi ka sinna alles.

Selline mandlipiim säilib külmikus kuni viis päeva. Kuivatamata mandlimass 2-3 päeva. Magusa piima saamiseks lisa piimale datlipastat, vaniljet, veidi soola, sool toob maitsed paremini esile.

Kuna minul datlipastat parasjagu võtta ei olnud, siis valasin veidikene ca 100ml vaniljepiima blenderisse ning puhastasin kividest mõned värsked datlid (kui palju neid lisad, oleneb suuresti sinu maitse-eelistusest ja kui magusat piima saada soovid). Sorts kodust vaniljeekstrakti maitseks, veidi soola ja blenderda seni kuni saavutad soovitud ühtlase massi. Koheseks tarbimiseks lisa seda saadud segu valminud vaniljepiimale ning naudi imemaitsvat lõpptulemust. Selline magustatud mass seisab külmikus 3-5 päeva, aga võid selle väikeste kogustena jääkuubikuvormidesse ka külmutada, et siis on hea valmissegu hiljem uuele piimalaarile lisada.

See on tõesti taevaliku maitse ja tekstuuriga kõhutäis, mis tasub proovimist. Naudi ning alusta oma edaspidiseid hommikuid tervislikult ja mis kõige mõnusam, selline maius aitab sul ka vajadusel kaalu langetada.

Toor chia seemneid saab Looduspere kauplustest. Saadaval on nii valgeid kui musti seemneid. Vali endale sobivad või sega mõlemad omavahel kokku. Minul on mustade ja valgete seemnete segu.

Veel erinevaid ja maitsvaid retsepte chia seemnetest.

Tagasi
Järgmine

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

Eelmine artikkelKristalliteraapia
Järgmine artikkelSina, looduselemendid ja sinu kristallid
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia