Foto: Akil Mazumder

Kuu pehme aeg on hea määndaja, mil haavad lähevad kergesti mädanema ning piim müredaks ning suitsutatud liha ja kala lähevad kergesti ussitama.

Pesu saab pestes kergelt puhtaks, kuna pehme aeg on hea lagundaja, ka plekid eemalduvad kergelt ja pehmel ajal pestud pesu püsib kaua puhas.

Kõval ehk kalgil ajal pritsib rasv pannil ja küttepuudest jääb järele palju sütt. Kõval ajal lõigatud puu ei mädane (kirves pannakse varde vanakuu kõva ajaga), haavad ei lähe halvaks (kuldilõikus). Kõval ajal tapetud looma liha ajab palju rasva välja.

Kõva aeg on: 1.-5., 12. -15., 22.-25.

Pehme aeg: 6.-11., 16.-21., 26.-30.

Eelmine artikkelSoolased pontšikud
Järgmine artikkelSõnumid kanarbikukuu algusnädalaks
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia